Havukkakallion arkeologiset kaivaukset jatkuvat

Ilomantsin Havukkakallion muinaislinnan tutkimusta jatketaan elokuun lopulla, kun arkeologit Ville Laakso ja Jasse Tiilikkala saapuvat jatkamaan kesällä 2021 aloittamaansa työtä, jonka pohjalta muinaislinnan käyttö onnistuttiin ajoittamaan 1300-1500-luvuille.

Kuva: Arkeologit Jasse Tiilikkala (vas.) ja Ville Laakso Havukkakalliolla elokuussa 2021 / Mika Honkalinna.

Tämänvuotisten kaivausten ensisijaisena tavoitteena on määrittää alueet, joilla Jouko Voionmaa oli tehnyt 1960-luvulla kaivauksia ja samalla paikallistaa aiemmin kaivamattomia maastonkohtia, joilla on edelleen arkeologista tutkimuspotentiaalia. Lisäksi pyritään verifioimaan Voionmaan havaintoja muinaislinnan rakenteista, kuten kiukaista.

Tervetuloa tutustumaan Havukkakallion saloihin kaivauksilla järjestettävälle esittelykierrokselle torstaina 31.8. klo 17 alkaen!

Tavataan suoraan Havukkakallion laella. Auton voi jättää parkkiin Havukantien varressa sijaitsevalle parkkipaikalle, mistä lähtee reitit kalliolle.

Kaivauksille saa lisäksi tulla vapaaehtoiskaivajaksi aikavälillä ti-to 29.-31.8. Ennakkoon ei tarvitse osata mitään. Vapaaehtoiskaivajilta toivotaan etukäteisilmoittautumista osoitteeseen tiedotus@lumi.fi.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.