Merkittävä suokokonaisuus Seinäjoelta avaa ennallistamissyksyn

Karvasuo Seinäjoella

Seinäjoen Karvasuo, yhteensä 276 hehtaaria, on saatu mukaan Elpyvä maisema-ennallistamisohjelmaan. Karvasuo on pitkään ollut suojelun ja ennallistamistoimien tavoitteena seutukunnalla.

Karvasuo on osa yhteensä 1200 hehtaarin suokokonaisuutta, jossa myös Seinäjoen kaupunki, ELY-keskus ja muut tahot ennallistavat ja ovat suojelleet tärkeää elinympäristökokonaisuutta. Karvasuolla tavataan muun muassa ilves, saukko ja muita nisäkkäitä, harvinaisia pussikoi-, perhos-, sudenkorento- ja kasvilajeja. 

Karvasuo on mittakaavaltaan ja sijainniltaan Elpyvä maisema-ohjelman merkittävimpiä kokonaisuuksia. Osarahoitus kohteen saamiseksi mukaan saatiin Saksan luonnonsuojeluliitto NABU:n Climate Fund-ilmastorahastosta. Tavoitteena on kohteen luonnon suojeleminen vuoden 2023 aikana.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.