”Vuosirenkaita” tuo taidokkaan tiivistyksen Merenkurkun luonnosta Ari Valkolan tulkintana

015ari006Ansioitunut kalastaja ja luontokuvaaja Ari Valkola on julkaissut yhteistyössä OSK Lumimuutoksen kanssa uuden kirjan, ”Vuosirenkaita”. Se on koskettava, tarkka ja merkittävä esitys Merenkurkun luonnon muutoksesta ja tilasta. Erityisesti merikotka, kurki, liito-orava ja ruskosuohaukka saavat sijaa, siten, että lukija pääsee aivan näiden eläinten ja lintujen lähelle.

9789529436255Uusi kirja sisältää useamman vuosikymmenen varrelta pohdiskeltua ja kuvattua. Merenkurkun ainutlaatuinen luonto näyttäytyy jylhyydessään ja samalla Valkola välittää tärkeitä viestejä ihmisen tuomasta muutoksesta maailmanperintöalueella sekä sen liepeillä. Esimerkiksi merikotkien pelastustyö 1970-luvulla tarkentuu yksityiskohdiltaan uudessa kirjassa, jonka Valkola on koostanut.

Kalastaja ja luontokuvaaja Ari Valkola on tehnyt yhteistyötä OSK Lumimuutoksen kanssa jo pitkään. ”Vuosirenkaita” -kirjan taittajina olivat Eero Murtomäki ja Rita Lukkarinen osuuskunnasta. Valkola toimi kuvausten mahdollistajana ”Kaarneen siivillä”-elokuvan kenttäkuvauksissa Kyröjoen suistossa.

Tilaa kirja heti! Kampanjatarjous 35 € + postikulut!

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.