Ilomantsin Havukkakallion muinaislinnan kulttuuriperintöhanke 2020-2022 alkaa

IMG_0861Ilomantsin Havukkakallion muinaislinnan kulttuuriperintöhanke käynnistyy. Kokonaisuudessaan 69,000 € suuruinen LEADER-hanke hyväksyttiin viime viikolla ja vastaa julkisuudessa olleisiin pitkäaikaisiin toiveisiin, jolla merkittävä kulttuuriperintökokonaisuus Ilomantsissa saadaan ajan tasalle ja inventoitua. Osuuskunta Lumimuutos toteuttaa hankkeen.

Kyseessä on noin kaksivuotinen LEADER-hanke, jonka aikana inventoidaan muinaislinna maantieteellisin, arkeologisin ja ekologisin menetelmin, laaditaan alueelle hoito- ja käyttösuunnitelma, toteutetaan kyltitys ja opastus alueella, järjestetään linnavuori-tapahtumat sekä sitoudutaan alueen pitkäaikaiseen yleishyödylliseen hoitoon.

Leader logo rgb EU ISOErityisen merkittävänä voidaan pitää uutta arkeologista selvitystä alueesta, joka tehdään Pohjois-Karjalan museon, Ilomantsin kunnan ja Museoviraston kanssa. Lisäksi Muinaslinna-päivä elokuussa 2021 tuo koululaiset ja muun yleisön linnavuorelle osana 2021 Ilomantsin laajamittaista festivaaliviikkoa.

Linnavuori saa näin arvoisensa tuen Ilomantsin alueen merkittävänä kulttuuriperintökohteena. Hanke tekee myös läheistä yhteistyötä OSK Lumimuutoksen Koitajoki-aloitteen kanssa, joka investoi 2020-2025 Koitajoen valuma-alueelle sekä luonnonhoito- että kulttuuriperintötoimia. Lisäksi hanke vahvistaa yleisesti biosfääri-alueen toimintaa Koitajoen valuma-alueella. Katso vuoden 2018 laaja kulttuuri- ja ympäristöselvitys täältä ELY-keskuksen kanssa.

bio

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.