PYYDETÄÄNKÖ VAI OTETAANKO LUONNOLTA?

Koitajoen siika-apajat avautuvat heti Ala-Koidan kylällä. Kuva: Tero Mustonen

Koitajoen siika-apajat avautuvat heti Ala-Koidan kylällä. Kuva: Tero Mustonen

Perjantai 17.8.2018 klo 18–20 Pyydetäänkö vai otetaanko luonnolta?

Paikka:

Runonlaulajan pirtti, Parppeinvaara, Parppeintie 4.

Luento- ja keskusteluilta suomalaisten luontosuhteesta. Alustaa tutkija, dosentti, ammattikalastaja Tero Mustonen aiheesta Koitajoen jokinuottaus ja perinnetieto. ”Koitajoen erämaataloudet” -raportti on puhuttanut koko kesän Ilomantsissa ja sen kylissä. Tero Mustonen tiivistää Koitajoella säilyneen erityisen nuottauskulttuurin kulttuuriperintöä ja vesiensuojelukysymyksiä Koitajoen osalta. Millainen tulevaisuuden Koita voisi olla? Raportti on saatavissa täältä.

Reino Piitulainen Ala-Koidasta on jokinuottaajien perinteenkantajia. Kuva: Tero Mustonen

Reino Piitulainen Ala-Koidasta on jokinuottaajien
perinteenkantajia. Kuva: Tero Mustonen

Raportin tärkeänä perustana ovat Koitajoella kalastaneiden ilomantsilaisten haastattelut.

Keskustelua alustuksesta ja luonnosta yleisemminkin, mm. suhteesta pyhiin puihin ja eläimiin. Museonjohtaja Ulla Vartiainen avaa tilaisuuden ja Pauliina Kainuainen ja Topi Linjama johdattelevat keskusteluun. Vapaa pääsy. Järj. Kohtuus vaarassa –liike ja Ilomantsin Museosäätiö.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.