Kuivasjärvelle perustetaan yli seitsemän hehtaarin kosteikko

Kosteikon rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2018.

Kosteikon rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2018.

Pro Kuivasjärvi ry ja OSK Lumimuutos toteuttavat Kuivasjärven valuma-alueelle vuoden 2018 aikana noin seitsemän hehtaarin vesiensuojelukosteikon. Hankkeen kokonaisbudjetti on 12,000 e. ELY-keskus hyväksyi hankkeen päätöksen lopullisesti viime viikolla.

Kosteikon tavoitteena on vähentää valuma-alueelta tulevia kuormituksia. Mittakaavaltaan kosteikko on Pirkanmaan suurimpia. Kosteikosta tehdään myös kahlaajalintujen elinympäristö, näin kosteikkorakenteet tukevat myös luonnon monimuotoisuutta. Hankkeessa tehdään yhteistyötä Landscape Rewilding -ohjelman kanssa. Kosteikon tulisi valmistua lokakuussa 2018.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.