Palkitun ammattikalastajan Kalevi Vekon elämästä julkaistaan kirja sunnuntaina 8.4.2018

2002 1

Palkitun ammattikalastajan Kalevi Vekon elämästä julkaistaan kirja sunnuntaina 8.4.2018: Oli pelastamassa toutainkantaa, kamppaili puhtaiden vesien puolesta Sastamalassa ja antoi panoksen kansainväliseen tutkimukseen

Kalatalouden Keskusliiton kultaisella ansiomerkillä palkittu ammattikalastaja Kalevi Veko on elänyt läheisessä suhteessa järvensä kanssa jo miltei vuosisadan. Sunnuntaina 8.4.2018  julkaistava Kalastajan viisaus -teos kertoo hänen elämästään yhdistämällä suullista perinnettä, julkisia kannanottoja, tutkimustuloksia ja Kokemäenjoen vesistön muutoksia viimeisten sadan vuoden ajalta.

Kalevi Veko 1962

Kalevi Veko 1962

Kalevin elämäntyö kalastajana avasi myös kalastus- ja ympäristötutkimukselle uusia uria aina kansainvälisiä foorumeita myöten. Kamppailu puhtaiden vesien ja terveiden kalojen puolesta pohjautuu luonnosta ammennettuun viisauteen ja kokemukseen.

Kirja on runsaasti kuvitettu ja varustettu upeilla kartoilla. Teos on mahtava matka suomalaiseen lähiluontoon ja sodanjälkeiseen paikallishistoriaan. Kirjaa ovat taloudellisesti tukeneet Sastamalan kunta, Soviko –tutkimushanke, Kalaneuvos oy ja Osuuskunta Lumimuutos.

Veko_kansi pieniKirjan kirjoittaja Tero Mustonen on Kesälahden kalasataman puheenjohtaja ja talvinuottaaja Pohjois-Karjalassa. Hän on myös dosentti Itä-Suomen yliopistolla.

Kalevi ja toutain

Kalevi ja toutain

Kirja julkaistaan Sastamalassa, osoitteessa Kutalantie 391, 38100 Sastamala sunnuntaina 8.4.2018 kello 12.00 alkaen. Haastattelupyynnöt ja ennakkoilmoittautumiset Antti Veko 0405041050.

kalaneuvos-logo_rgb_syva-450x134sastamala_logo_FI_cmyk_hr

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.