Suomalainen vesistöosaaminen palkittiin Intiassa

423a6260Selkien kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tero Mustonen voitti arvostetun ”Emerging River Professional” –palkinnon tiistaina Intiassa.  Mustosen linjapuhe perinnetiedon ja kylien roolista vesiensuojelussa ratkaisi tuomariston mukaan kilpailun Mustosen voitoksi muutoin tasaväkisten loppukilpailuehdokkaiden välillä.

Kilpailun voittaja sai 500 Australian dollarin tunnustuspalkinnon.

Jukajokihankkeessa on kehitetty Linnunsuon kosteikolle yhteishallintaperiaate, jonka mukaan metsästäjät, viranomaiset, kyläläiset, kalastajat ja lintutieteellinen yhdistys yhdessä sopivat alueen monikäytöstä. Tätä lähestymistapaa pidettiin maailmanlaajuisestikin positiivisena esimerkkinä uudesta tavasta kunnostaa vesistöjä.   Jukajoen malli oli kokouksessa esillä useissa tapaamisissa Kaakkois-Aasian, Intian, Australian, Iso-Britannian, Yhdysvaltojen ja Uuden Seelannin edustajien kanssa.

Maailman parhaan jokihankkeen 100 000 dollarin palkinnon voitti Niagara-joki.  Kyläyhteisöt mukaan toimintaan ottava Jukajoki-hanke sijoittui sijalle kahdeksan, joka on kovassa seurassa merkittävä saavutus.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.