Syys-lokakuussa useita kylätapahtumia ja vesiensuojelua Pohjois-Karjalassa, Pirkanmaalla, Lapissa

Pielinen

Pielinen

Syys-lokakuun taite tuo pienimuotoisen kimaran kylätapahtumia. Eilen osallistuimme Vuonislahden Muikkumarkkinoille esitellen Puruveden kalasataman ja Lumimuutoksen toimintaa. Huomenna Lumimuutos osallistuu Tukholmassa IPBES – perinnetietotyöskentelyyn Ruotsin ympäristöministeriön ja SYKE:n kanssa.

Vuonislahden muikkumarkkinat

Vuonislahden muikkumarkkinat

Kuivasjärvellä alkavat vesiensuojelutyöt tiistaina 27.9.2016 kosteikon kaivuulla. Tampereella on tiistaina ja Parkanossa 28.9. keskiviikkona yleisötilaisuudet Kuivasjärvi -hankkeesta ja kirjasta (Parkanon kirjasto 16.30 – 18.00, ke). Viikon loppupuolella osallistumme Latviassa perinnetieto -työpajaan Gauja -joen valuma-alueella.

11.10. puolestaan ollaan liikkeellä Sevettijärvellä. Näätämö-joki ja sen valuma-alue, kuten Sevettijärvi ovat muutoksen tilassa. Tule kuulemaan 11.10.2016 kello 17 – 19 Sevettijärven koululla viimeisintä tutkimustietoa ja kolttasaamelaisten perinnehavaintoja vesistön ja lohen tilasta. Voit myös kertoa omista havainnoistasi! OSK Lumimuutos, Kolttien kyläkokous, Saa’mi Nue’tt ja muut toimijat järjestävät 11.10.2016 kello 17 – 19 keskustelutilaisuuden Näätämö-joen ja Sevettijärven lähivaluma-alueen tilasta Sevetin koululla. Nämä tahot ovat vuodesta 2011 alkaen toteuttaneet Näätämö-joen yhteishallintahanketta. Sen ytimessä on yhdistää kolttasaamelainen tieto ja viimeisin tiede joen tilan seurantaan ja parantamiseksi. Paikalla on Suomen johtavia vesistöasiantuntijoita.

Pielinen

Pielinen

Illan aluksi kuulemme muun muassa:

– Hankkeen vuoden 2016 tuloksista – Kesän 2016 kunnostuskartoituksen tuloksista Vainosjoelta, Sevettijärveltä ja Kirakasta

– Loheen ja Näätämö –jokeen kohdistuvista kokonaispaineista

Lyhyen alustuksen pitävät tutkijatohtori Tero Mustonen (Itä-Suomen yliopisto, OSK Lumimuutos) ja vesistöasiantuntija Janne Raassina. Tämän jälkeen sana on vapaa. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä, toiveita ja ideoita siitä, miten esimerkiksi eroosiontorjuntaa, Vainos-joen kunnostamista ja lohikysymyksiä tulisi paremmin toteuttaa. Uusia avauksiakin voi esittää.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.