Kaksi vanhan metsän kohdetta käynnistää kevään

jaakko1

Yhteensä noin 50 hehtaaria vanhoja metsiä on saatu mukaan ennallistamisohjelmaan – Jaakonvaara Lieksasta ja Partakon ala Inarista.

jaakko3Lieksan Jaakonvaaran vanha metsä sijaitsee Lieksassa, Jaakonvaaran kylällä. Se on noin 15 hehtaarin vanhan metsän alue. Tilalla sijaitsee myös 1924 rakennettu karjalainen hirsitalo sekä 1987 rakennettu pyöröhirsi-saunarakennus. Vaaraluonnon ja vanhan metsän takia Jaakonvaara on erityisen arvokas metsäluonnon kohde.

Inarissa saamelaisten kotiseutualueella puolestaan Partakon ennallistamisalue on kokonaisuudessaan 26 hehtaaria. Se on inarinsaamelaisten kotiseutualueella. Alueella on pääosin luonnontilaisia metsäalueita pieni järvi. Kohde sijaitsee Inarin pohjoiskulmalla, Siuttajoen valuma-alueella. Alueella on säilynyt paljon luonnonarvoja.

Kohteet ovat erittäin tärkeitä myös ympäröivälle luonnolle, koska ne ovat vanhan metsän ydinalueita ja ylläpitävät luontoarvoja.

partakko1

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.