Kokemäenjoen vesistöalueen vuoden vesiteko kunniamaininta Pro Kuivasjärvi ry:lle

image-3

Vesivisio 2050 on tavoitetila Kokemäenjoen vesistöalueen vesivarojen tulevaisuudesta vuoteen 2050 saakka. Vuodesta 2020 alkaen vesivisiotyötä koordinoiva ohjausryhmä on jakanut vuosittain Vuoden vesiteko -tunnustuksen yksittäiselle ihmiselle tai organisaatiolle, joka on ansiokkaasti edistänyt vesienhoitoa joko kokoKokemäenjoen vesistöalueella tai jollakin rajatummalla valuma-alueella.

Tänä vuonna Vuoden vesiteko kunniamaininnan saa Pro Kuivasjärvi ry:

Pro Kuivasjärvi ry on vienyt läpi Pirkanmaan historian suurimpiin ellei suurimman valuma-aluekunnostushankkeen, jossa on käyty läpi suuri osa 16,000 hehtaarin valuma-alueen pahimmista kuormituskohdista, toimenpiteisiin on kuulunut uomien luontaista ennallistamista, lukuisia kosteikkoja, kymmenien hehtaarien suoennallistuksia ja maisemaa tukevien vesiensuojelurakenteiden toteuttamista – työn jälki on kaunista, ja kestävää, sekä pysäyttää tehokkaasti kiintoaines- ja ravinnekuormituksia, elvyttää riekkokantoja ja käynnistää uusia hiilinieluja.”

railo2

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.