Riekot hyötyvät Salojennevan ennallistamistoimista

Kuva: Eero Murtomäki

Kuva: Eero Murtomäki

Suomen eteläisimmät riekot Pirkanmaalla, Karvian ja Parkanon rajamailla ovat olleet uhanalaisia jo pitkään. Vuonna 2018 OSK Lumimuutos käynnisti Salojennevan 30 hehtaarin kokonaisvaltaisen ennallistamisen. Kesäkuussa 2020 alueelta löytyi riekkoja. Avainlaji oli palannut vanhoille seuduilleen ja hyötyy OSK Lumimuutoksen ennallistamistoimista. 

OSK Lumimuutoksen lintuasiantuntija Ari Parviainen on parhaillaan kiertämässä ennallistamisaloja ja onnistui dokumentoimaan riekkojen palaamisen Salojennevalle tänä kesänä. Vaikka kyseessä on vasta ensihavaintosarja ja yksittäisiä palaajia, antaa se toivoa erittäin huonossa tilassa olevalle riekkopopulaatiolle ja osoittaa, että ennallistamistavoitteissa ollaan etenemässä nopeassa tahdissa.

Salojenneva (alla) liitettiin Landscape Rewilding -ohjelmaan 2018, ja ennallistettiin loppuun syksyllä 2019.

Salojenneva 2020

Salojenneva 2020

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.