Kaksi merkittävää ympäristöajattelijaa on poissa – Pentti Linkola ja Markku Aho

Markku Aho, soutaa,  (vasemmalla) nuotalla Kontiolahdella 2014.

Markku Aho, soutaa, (vasemmalla) nuotalla Kontiolahdella 2014.

Alkuvuosi 2020 vei mukanaan kaksi kansallisesti merkittävää ympäristöajattelijaa ja -toimijaa – kalastaja Pentti Linkola nukkui pois huhtikuussa 2020 ja Markku Aho joulukuun lopussa 2019. OSK Lumimuutos tervehtii heidän muistoaan.

Markku Aho, pohjoiskarjalaisen Kohtuus-liikkeen perustajia ja kantavia voimia, teki yhteistyötä OSK Lumimuutoksen kanssa erityisesti vuosina 2011-2013 Vaara-Karjalan kulttuuriperintö-hankkeessa. Tämän lisäksi jokasyksyinen kohtuusnuotta mahdollisti syvällistä ajatuksenvaihtoa. Kaipaamme syvästi läheistä ystävää ja yhteistyökumppania.

Pentti Linkola hevosineen 2002. OSK Lumimuutos / Eero Murtomäki

Pentti Linkola hevosineen 2002. OSK Lumimuutos / Eero Murtomäki

Pentti Linkola (1932-2020) oli kalastaja, filosofi ja ympäristöradikaali, joka vaikutti suomalaisen ympäristöliikkeen suuntaan ja kysymyksenasetteluihin jo 1950-luvulta alkaen. OSK Lumimuutos teki yhteistyötä vuosina 2002-2004 ”Pirkanmaan ammattikalastajat” -kirjan yhteydessä. Vuoden 2004-2005 lauhojen olosuhteiden takia Linkola menetti kalastusverkkojaan järveen. OSK Lumimuutos ja kansainväliset yhteistyötahot Yhdysvalloista tukivat uusien verkkojen hankkimista. Vuosien 2005-2020 välillä OSK Lumimuutos ja Linkola vaihtoivat ajatuksia metsiensuojelusta, ennallistamisesta ja kalastuksesta.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.