Kuivasjärvi -hankkeen suunnittelu edennyt hyvin

Railo Kuivasjärvellä, maaliskuu 2020.

Railo Kuivasjärvellä, maaliskuu 2020.

On maaliskuu ja ennätyslämmin talvi. Kuivasjärvellä oli 18.3.2020 n. 21 cm jäätä. Sitä kuitenkin oli, pilkkijätkin olivat jäällä. Pajaniemestä järven poikki kulkee railo. 

Talvi on kulunut työryhmällä ahkeran suunnittelun parissa, ja ensimmäiset maanomistajakontaktoinnit ja alustavat sopimukset on saatu maaliin. Vesiensuojelurakenteiden toteuttaminen alkaa heti, kun säät antavat myöden. Kaiken kaikkiaan Landscape Rewilding-ohjelman ja ELY-keskuksen yhteinen valuma-aluekunnostus kestää ainakin vuoteen 2021. Toimenpiteitä tulee vuoden 2020 aikana Vatajajoen osavaluma-alueelle sekä Lokaluoman suuntaan.

railo2

Korona-viruksen aiheuttamien poikkeustoimien takia Pro Kuivasjärvi ry:n vuosikokousta arvioidaan vappuna. Yleisestä kokouksesta tiedotetaan täällä, sähköpostissa ja muualla vapun jälkeen, kun on selvillä toimintavaihtoehdot.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.