Jukajoen kunnostuksesta on ilmestynyt uusi booklet, syksy tuo toimenpiteitä Linnunsuolle

Isotytönkorento Linnunsuolla. Kari Koskela

Isolampikorento Linnunsuolla. Kari Koskela

Vihkonen kokoaa yhteen viimeisten 10 vuoden kunnostustyön. Siinä on retkeilyvinkkejä, kunnostuskohteiden esittelyitä, lintutietoja, Pikkunahkiaisen luontopolun tiedot ja paljon muuta. Booklet on saatavissa täältä. Booklet on tuotettu ”Kohti taimenen kotia” – LEADER – hankkeessa. Sitä voi vapaasti jakaa ja sitä on saatavissa printtiversiona Selkien kyläyhdistyksestä ja OSK Lumimuutoksesta.

Sitten katsaus Linnunsuon syksyyn ja talveen:

Linnunsuo jatkaa suosiotaan retkeilykohteena, jonne kaikki ovat tervetulleita. AUTOILLA EI KUITENKAAN SAA ALUEELLA LIIKKUA. Seurannassa on todettu alueella liikkuvan JOKA PÄIVÄ yksityisautoja. Niitä ei alueelle saa tuoda, vaan niille on varattu oma P-alue.

Alueen länsipuolella on runsaasti ajettua kalkkimateriaalia, joka pohjustaa yhteensä 180 hehtaarin ennallistamisalan toimia lähivuosina.

Syksyn ja talven aikana Selkien Erä pyytää Linnunsuolla ja läheisyydessä minkkejä ja muita haittaeläimiä, joilla tuetaan lintukantojen ylläpitoa. Linnunsuon ympäröivät metsäalueet on ostanut Tornator, joka aikoo hakata metsien alueen ympärillä talven 2019-2020 aikana. Yhtiö antaa hakkuista tietoja suoraan. OSK Lumimuutoksella ei ole hakkuisiin osuutta.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.