Jukajoella Aajeenpuron taimenten elinympäristöt valmistuvat

Juuri valmistunut kutualue Aajeenpurossa.

Juuri valmistunut kutualue Aajeenpurossa.

”Kohti taimenten kotia” – LEADER -hanke on loppusuoralla. Jukajoen valuma-alueella Aajeenpurossa on heinä-elokuun aikana saatu ennallistettua yli kilometri taimenen ja harjusten kutualueita sekä poikasten elinympäristöjä. 

OSK Lumimuutoksen työntekijä Lauri Hämäläinen ennallistamistöissä.

OSK Lumimuutoksen työntekijä Lauri Hämäläinen ennallistamistöissä.

Aajeenpuro on pohjavesi- ja lähdevaikutteinen osavaluma-alue Jukajoella. Se tulee kaakosta ja yhtyy Jukajokeen noin kilometri Ilomantsin tien pohjoispuolella. Jo nyt kunnostetuilla alueilla nähtiin ahvenia ja muita kaloja.

Alustava ennakkoarvio on, että taimen saataisiin palautettua kutualueille luontaisesti lisääntyvänä 2020-luvun alkupuolella.”Kohti taimenten kotia” – LEADER -hankkeessa on saatettu loppuun Jukajoen väylän ja valuma-alueen kunnostustoimia. Hanke päättyy lokakuussa 2019.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.