Koneen säätiöltä mittava tuki Landscape Rewilding-ohjelmalle

Isotytönkorento Linnunsuolla. Kari Koskela

Isotytönkorento Linnunsuolla. Kari Koskela

Koneen säätiö on myöntänyt 200,000 € seuraavalle vuodelle OSK Lumimuutokselle kosteikko- ja metsäluonnon ennallistamiseen. Tuki laajentaa ohjelman toimia Ylä-Satakunnassa, Itä-Suomessa ja Lapissa.

Sitruunavästäräkki. Mika Honkalinna

Sitruunavästäräkki. Mika Honkalinna

Landscape Rewilding -ohjelma on Suomen historian suurin yksityismailla toteutettava ennallistamisohjelma. Ensimmäisten kuukausien aikana ohjelmassa on ennallistettu 360 ha kosteikko- ja metsäluontoa. Kesään 2019 mennessä ennakoidaan ohjelman piirissä olevan 600 ha.

Koneen säätiön tuki saapuu kriittiseen aikaan. Sen avulla voimme laajentaa vuoden 2019 kohteita merkittävästi ja olemme siitä hyvin kiitollisia”, toteaa Tero Mustonen OSK Lumimuutoksesta. ”Ohjelman avulla kykenemme ohjaamaan toimia uusien kosteikko- ja metsäluonnon kohteiden ennallistamiseen laajennetusti. Erityisesti panostamme tällä Ylä-Satakunnan kohteisiin. Ennallistetut kohteet ovat kansainvälisestikin merkityksellisiä lintujen levähdys- ja pesintäalueina sekä hiilinieluina. Lisäksi niistä pyritään perustamaan CCA-alueita, eli yhteisöille tärkeitä lähiluonnon kohteita. Ennallistamistoimet tuovat myös työllisyyttä maakuntiin urakointioperaatioiden muodossa”, Mustonen lisää.

Tähän mennessä ohjelmaa tukemaan ovat lähteneet jo Maj ja Tor Nesslingin säätiö, joukko yrityssponsoreita ja yhdysvaltalainen Christensen – säätiö.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.