Parkanon Kuivasjärven valuma-alueelle uusi monitoimikosteikko

IMG_7589_1

Pro Kuivasjärvi ja OSK Lumimuutos ovat toteuttaneet monitoimikosteikon Kuivasjärven luoteiselle valuma-alueelle. Se on Pirkanmaan suurimpia lajissaan, 7,3 ha, ja toimii myös luonnon monimuotoisuuden kannalta merkittävänä kohteena. Kosteikko on osa Landscape rewilding -toimia.

IMG_7567Pro Kuivasjärvi ry on saanut vuoden 2018 vesiensuojeluhankkeensa päätökseen. Tämän vuoden toimintaan on kuulunut aktiivinen tiedottaminen ja osallistuminen vesiensuojelutoimintaan Parkanossa ja kylällä, mukaanlukien Ikaalisten reittivedet -verkostossa. Olemassaolevia kosteikoita ja rakenteita on seurattu. Vuoden suurin ponnistus oli 7,3 ha monitoimikosteikon toteuttaminen Kuivasjärven luoteiselle valuma-alueelle. Kohde on suurimpia Pirkanmaalla ja pääurakoitsijana toimi tuttuun tyyliin Jari Perälä.

Kosteikko on osa Landscape rewilding -prosessia, jossa Kuivasjärven valuma-alueelle on tarkoitus lähivuosina perustaa lukuisia luontoa ennallistavia kohteita yhteistyössä eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Pro Kuivasjärvi ry on päässyt tähän ohjelmaan mukaan kesällä 2018. IMG_7598

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.