Jukajoki -elokuva kiertää Suomea osana Suomi 100 v -juhlia

vehkasuo 2017

Jukajoki -elokuva kiertää Suomea. Luontoelokuvafestivaali Wildlife Vaasa lähtee tänä vuonna elokuvakiertueelle ympäri Suomen. Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmistoon kuuluvan kiertueen aloitustapahtuma järjestetään pe-la 27.–28.1. kulttuuritalo Fannyssa Vaasassa.

Luontoelokuvia esitetään non stop –periaatteella perjantaina klo 10-20 ja lauantaina klo 13-19. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Itse festivaali järjestetään kahden vuoden välein, eli seuraavan kerran syksyllä 2018. Tänä välivuonna festivaali osallistuu Suomi 100 –juhlavuoteen teemalla Suomi ja suomalainen luonto ulkopuolisin silmin. Ympäri Suomen esitettävässä elokuvasarjassa Suomen metsien puhdas ja monipuolinen luonto nähdään ulkomaalaisten elokuvantekijöiden silmin.

 – Tarkoituksena on näyttää, miten ulkopuolinen näkee maamme luonnon rikkauden, kuvailee festivaalin tuottaja, Vaasan kaupungin kulttuurikeskuksen kulttuurikoordinaattori Ilias Missyris.

Wader lg pieni Kesällä Kiinaan

Osa elokuvasarjasta on tarkoitus myös esittää erikseen Vaasan alueen koululaisille, maahanmuuttajille sekä muille kiinnostuneille kohderyhmille.

– Vuoden 2017 aikana aiomme viedä kyseisiä elokuvia myös ulkomailla eri elokuvafestivaaleille. Esimerkiksi heinäkuussa elokuvasarja esitetään Shanghaissa yhteistyössä China International Animal and Nature Film Festival –tapahtuman kanssa, kertoo Missyris.

Elokuvasarja koostuu seuraavista elokuvista:

  • Wolverines – Hyenas of the North (Saksa)
  • Wild Scandinavia-Finland (Saksa)
  • Jukajoki (USA/Suomi)
  • Four men and a dog-The Finnish Line (UK/Australia)
  • Mare Botnicum – Adventures with The Seagul (Ruotsi)
  • Mission Possible (Kreikka/Somalia/Suomi)
  • The Honeymoon (Kreikka/Somalia/Suomi)
  • Joel Lenlund: ”Korsnäs living legend’ (Kreikka/Saksa/Suomi)

Elokuvien esittelyvideo täällä.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.