Pro Kuivasjärvi sai ensimmäisen valuma-aluekunnostusrahoituksen

IMG_9781Pro Kuivasjärvi ry on saanut ensimmäisen, noin 13,000 euron valuma-aluekunnostuspäätöksen Pirkanmaan ELY –keskukselta. Työt käynnistyvät välittömästi. Lisäksi 14.8.2016 julkaistaan monitieteinen kirja Kuivasjärven tilasta, historiasta ja kunnostusmahdollisuuksista.

Pro Kuivasjärvi ry on saanut hakemukseensa pohjautuen 12,960 € hankepäätöksen Pirkanmaan ELY –keskukselta. ELY toteaa päätöksessään, että ”hankkeen tarkoituksena on vähentää Kuivasjärveen kohdistuvaa kiintoaine- ja ravinnekuormitusta. Hankkeessa laaditaan suunnitelmat vesiensuojelurakenteista ja toteutetaan suunnitellut rakenteet.”

Kokonaisuudessaan rahoitus koostuu 50 % valtionosuudesta. Muita rahoittajia ovat maanomistajat, OSK Lumimuutos, Parkanon kaupunki, Vapo, Ylä-Satakunnan ympäristöyhdistys ja Kokemäenjoen vesiensuojeluyhdistys. Lisäksi talkootyöllä on rooli hankkeessa.

Pro Kuivasjärvi ry:n puheenjohtaja Tero Mustonen toteaa: ”ELY:n ratkaisu on konkreettinen askel valuma-alueelta tulevien kuormitusten vähentämiseksi, ja siksi tärkeä päätös. Teemme läheistä yhteistyötä kaikkien tahojen kanssa, ja toimenpiteet ovat maanomistajille ilmaisia ja vapaaehtoisia. Luonnonsuojelua ei hankkeessa edistetä. Hyvinsuunnitellut vesiensuojelurakenteet mahdollistavat Kuivasjärven tilan kohentamisen – päästöt vähentyvät näillä kohteilla jo 2017. Käynnistämme myös välittömästi vuoden 2017 hakemuksen valmistelut, tavoitteena vuosittainen valuma-alueiden kunnostus, pala palalta. Kiitos kaikille rahoittajille, erityisesti maanomistajille.”

Tämän lisäksi Pro Kuivasjärvi ry julkaisee monitieteellisen kirjan vuosien 2013-2016 työstä 14.8.2016 Pohjois-Parkanon markkinoilla Erkalassa. Lisäksi 14.8. järjestetään nuottausnäytös Kallioniemen Pajaniemessä kello 18.00, tapahtuma on kaikille avoin.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.