Koululaiset nuotalle

Uusi hanke esittelee Puruveden talvinuottausta, ainutlaatuista kalastusmuotoa, jonka juuret ovat 1300-luvulla. Järven muikku on saanut myös EU:n nimisuojan biologisten ominaisuuksiensa ja perinteisen pyyntitapansa johdosta. Lapset Kiteen seudulla pääsevät hankkeessa nuotalle 23.03.16.

static1.squarespace.com Puruveden ammattimaisen talvinuottauksen tietoisuuden lisääminen – LEADER -hanke vie koululaisia talvinuotalle 23.3.2016 klo 9 – 12. Kesälahden koululaiset pääsevät tutustumaan talvinuottaukseen. Koulussa kokemusta käsitellään monen eri oppiaineen keinoin.

Toimittajat ovat tervetulleita nuotalle. Kokoontuminen Kesälahden kalasatamaan viimeistään 08.45 keskiviikkoaamuna (Väärämäentie 53 C, 59800 Kesälahti). Sään mukainen varustus, jäällä viileää ja tuulista, siirtyminen moottorikelkalla apajalle. Paluukuljetukset n. 12.00 kalasatamaan (oman moottorikelkan käyttö mahdollista).

Puruveden muikku sai joulukuussa 2013 EU:n nimisuoja –tunnustuksen. Komissio toteaa päätöksessään, että sekä muikku biologisilta ominaisuuksiltaan, että pyyntitapa suojataan ainutlaatuisina. Samoin Puruvedellä toimiva Pro Puruvesi ponnistelee ja on saanut ison EU –rahoituksen vesistön kunnostuksen osalta läpi. Edellytykset kehittää talvinuottauksen tunnettavuutta ovat siis paremmat kuin koskaan.

Hankkeemme keskittyy konkreettisten tiedotustoimien avulla välittämään Puruvedestä ja sen ainutlaatuisesta kalastuskulttuurista sekä siihen liittyvästä ekologiasta faktoja, joilla näkymätön saadaan näkyväksi.

Talvinuottauksesta ei välttämättä enää ole eläviä kokemuksia nykynuorisolla. Talvinuottauspäivä ja yhteistyö Kesälahden koulun kanssa mahdollistaa uudelle sukupolvelle kalastuksen kokemuksen sekä Puruveden talviolosuhteisiin tutustumista. Niistä on aineksia moneen oppiaineeseen, muun muassa vaikkapa maantietoon, biologiaan, äidinkieleen”,  toteaa Kesälahden kalasataman puheenjohtaja, osa-aikainen ammattikalastaja Tero Mustonen.

Logo_Leader_RGB_

 

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.