Kimmo Pohjonen kutsuttu suunnittelemaan Jukajoki –elokuvan ääni- ja musiikkimaailmaa

kimmo-solo

Kansainvälisesti tunnettu muusikko Kimmo Pohjonen saapuu ensi viikolla Selkielle Pohjois-Karjalaan neuvottelemaan amerikkalaisten dokumenttielokuvantekijöiden kanssa.

Pohjoismaiden ministerineuvoston musiikkipalkintofinalisti Kimmo Pohjonen, kansainvälisesti tunnetuimpia ja menestyneimpiä muusikoitamme, saapuu yhteistyöneuvotteluihin Pohjois-Karjalaan juhannuksen jälkeen. Syynä vierailuun on Selkiellä kuvattava kansainvälinen dokumenttielokuva.

Pohjonen, yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö Pretty Good Productions, Rospuutto –ryhmä, OSK Lumimuutos ja Selkien ja Alavin kylät ovat neuvotelleet Pohjosen musiikista osana elokuvahanketta kevään ajan.

Kimmo Pohjonen toteaa elokuvahankkeesta: ”Minusta tää hanke on tärkeä sekä luonnon että yleensäkin sen asenteen kannalta, miten maaseudun ihmisten elintilaan ja kulttuuriin  suhtaudutaan. Itse olen maalta kotoisin ja asunut yli puolet elämästäni Helsingissä. Täällä asuessani jaksan ihmetellä usein sitä, miten paljon tänne muuttaneet ihmiset ovat vieraantuneet siitä, mitä maalla yleensäkin tapahtuu.”

Vierailun aikana keskustellaan kuvattavien kahden elokuvan soundtrackeistä sekä tutustutaan itse vesistöön sekä Selkien kylään.

Selkien kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tero Mustonen toteaa, että ”on hienoa saada Kimmo Pohjonen vierailulle kylällemme, ja mahdollisesti tekemään tähän elokuvatuotantoon musiikkia. Hän on kansainvälisesti merkittävimpiä nykymuusikoitamme, ja Pohjosen tuotanto sopii hyvin näiden elokuvien osaksi. Toivomme, että yhteistyö jatkuu tuloksekkaasti. Olen myös erittäin kiitollinen Rospuutto –ryhmälle heidän tuotantoroolistaan tässä asiassa.”

Amerikkalaiset kuvaavat kesällä noin kahden viikon ajan kesämateriaalia syksyllä ensi-iltansa saaviin kahteen elokuvaan. ”Our Place on Earth” –elokuva käsittelee ilmastonmuutosta eri puolilla maailmaa, ja uusia keinoja estää sen vaikutuksia. ”Jukajoki” –elokuva on itsenäinen, samasta materiaalista koostettava kokonaisuus, jossa Selkien ja Alavin kylien elämää ja vesiensuojelua dokumentoidaan. Jukajoki –hanke on Itä-Suomen suurin vesiensuojeluhanke tällä hetkellä. Se on voittanut useita palkintoja ja toiminut inspiraationa muille kylävetoisille vesistöhankkeille eri puolilla Suomea.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.