OSK Lumimuutos ja YK-liitto julkaisevat korkealaatuisen valokuvanäyttelyn kolttasaamelaisista

Jouko Moshnikoff ja Teijo Feodoroff, kolttakalastajat, talvijuomuksilla. Gleb Raygorodetsky, 2015.

Jouko Moshnikoff ja Teijo Feodoroff, kolttakalastajat, talvijuomuksilla. Gleb Raygorodetsky, 2015.

OSK Lumimuutos ja YK-liitto julkaisevat korkealaatuisen valokuvanäyttelyn kolttasaamelaisten Näätämö-yhteishallintahankkeesta – Mukana myös Itä-Afrikan paimentolaiset

YK:n, YK-liiton, Pohjoismaiden ministerineuvoston, eri saamelaistoimijoiden, kuten Saa’mi Nue’ttin ja OSK Lumimuutoksen paljon kansainvälistä huomiota saanut Näätämö-joen yhteishallintahanke esittäytyy valokuvanäyttelyssä Siidassa 22.1.–27.1.2015.

Näyttely on osa yhteistyötä, jota OSK Lumimuutos ja Suomen YK-liitto ovat tehneet YK-liiton ”Kansalaisyhteiskunnan kapasiteetinrakennus: YK-prosessit ja vaikuttamistyö” –hankkeen puitteissa. Julisteet voi katsoa täältä.

Esillä on myös laadukas valokuvamateriaali, joka kuvaa hankkeessa mukana olleiden Itä-Afrikan maasai-paimentolaisten elämää ja arkea. Näyttelyn tehtävänä on esitellä kahden Skabmagovat–festivaaleilla esillä olevan alkuperäiskansan arkea valokuvien avulla.

Siidassa 22.1. klo 16.00 järjestettävässä tilaisuudessa puhuu videon välityksellä maasaijärjestö NGONETin Samwel Nangiria Taresero, joka alustaa Loliondon maasaiden ajankohtaisesta maanomistuskiistasta, sekä YK-liiton vaikuttamistyön koordinaattori Jenni Kauppila, joka kertoo yhteisövideometodista ja tilaisuudessa esitettävien filmien syntyprosessista.

Kolttanäyttelyyn ovat kuvanneet materiaalia kansainvälisesti julkaistut valokuvaajat, muun muassa Gleb Raygorodetsky (Kanada) ja Chris McNeave (USA). Heidän töitään on ollut esillä muun muassa National Geographic –lehdessä. Näätämö –joen yhteishallintahanke on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Se käynnistyi vuonna 2011 ja jatkuu aktiviisesti.

Näyttelyn osoite:

SIIDA – Suoma sámiid Álbmotmusea | Suomen saamelaisten Kansallismuseo | National

Museum of the Finnish Sámi

Čujuhus | Osoite | Address:

Sami museum – Saamelaismuseosäätiö

SIIDA

Inarintie 46

FI-99870 Anár | Inari

Näätämö –joen yhteishallintahankeraportti suomen- ja koltankielisine tiivistelmineen saatavissa täältä.

Lisätietoja YK-liiton hankkeesta täältä.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.