SEMINAARI NÄÄTÄMÖJOEN KEHITTÄMISESTÄ 25.4.2013

KUTSU                                                                                                                                 Porotila Toini Sanila, Kirakkajärvi, Sevettijärvi, Suomi

Torstaina 25.4.2013 Kello 12.00 – 16.00 Porotila Toini Sanilassa järjestetään seminaari Näätämöjoen kehittämisestä. Tilaisuudessa julkaistaan Näätämö-joen yhteishallintaraportti. Seminaarin puheenjohtajana toimii YTT (maantiede) Tero Mustonen (OSK Lumimuutos / Itä-Suomen yliopisto). Aluksi Näätämö-joen yhteishallintaraportin pääsuositukset ja tulokset esitellään, ja tämän jälkeen seuraa avoin keskustelu raportista. Tutkimus on merkittävä tieteellinen puheenvuoro, jossa on mukana valuma-alueen alkuperäiskansojen ja paikallisten kalastajien tietoa siitä, miten Näätämö-jokea tulee kehittää tulevina vuosina. Laaja uudistusmalli pohjaa yhteishallinnan (collaborative management) käyttöönotolle. Kirjaa on saatavilla seminaarissa. Näätämö-joen yhteishallintaraportti pohjaa vuonna 2007 alkaneelle yhteistyötutkimukselle kolttasaamelaisten (Saa’mi Nu’ett, Kolttien kyläkokous), OSK Lumimuutoksen, YK:n, Alkuperäiskansojen ilmastonmuutosselvityksen, Pohjoismaiden ministerineuvoston, Saamelaisneuvoston, Murmanskin valtion teknillisen yliopiston, KOLARCTIC-tiedehankkeen ja muiden tiede- ja paikallistoimijoiden kanssa. Aiemmin prosessissa on julkaistu Itä-Saamen Atlas (2011) ja Sevettijärven julistus (2011). Hanketta ovat pääasiassa rahoittaneet YK ja Pohjoismaiden ministerineuvosto.

Tilaisuudessa tarjoillaan lounas. Ennakkoilmoittautuminen (tero@lumi.fi, 040-7372424), 20.4.2013 mennessä. 25.4.2013 illalla järjestetään toinen tilaisuus raportin pääkohdista pääasiassa kyläläisille, jotka eivät ehdi paikalle päivällä. Kahvitarjoilu, vapaa pääsy, klo 18.00 alkaen Sanilassa.


 

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.