Porttiniemi / Sevettijärvi – Ota Kantaa elokuuhun asti!

Sevettijärven eroosiontorjuntahanke on loppusuoralla. Martinniemi, joka on pisin kolmesta eroosiontorjuntakohteesta, saatiin pientä viimeistelyä vaille valmiiksi kevättalvella. Viimeistelytyöt tehdään kevyellä kalustolla syksyllä 2024.

Jäljellä olevaan Porttiniemen jatkolle esiteltiin neljä eri vaihtoehtoa 13.6.2024 kyläkokouksessa:


1. Toteutetaan työ syksyllä 2024
. Vaatii kolmen männyn poiston sekä pieniä maansiirtotöitä (n. 15 kuutiota), jotta materiaali saadaan kuljetettua rantaan kesäaikaan. Töistä aiheutuvat ura on mahdollista maisemoida, mutta palautuminen vie paljon aikaa. 
2. Toteutetaan työ maalis-huhtikuussa 2025. Toteutuskustannukset kalliimmat, kuin vaihtoehdossa 1. Vaatii Solmuntien aurauksen, jotta materiaali saadaan kuljetettua rantaan. 

3. Jätetään työ Porttiniemen osalta toteuttamatta. Porttiniemi on eroosiontorjuntapisteistä pienin, ja hankkeessa toteutettu eroosiontorjunta on kokonaisuudessaan merkittävä myös siinä tapauksessa, jos työtä Porttiniemessä ei saatettaisi päätökseen.

4. Joku muu toimija ottaa vastuun jatkotoimista ja hakee toimille rahoituksen.

Kokoukseen osallistujien yhteinen näkemys oli, että eroosiontorjunta tulee saattaa loppuun Porttiniemessä ja paras ajankohta toimenpiteille on talvi 2025, sillä talvella tehtävät toimet jättävät vähemmän jälkiä luontoon. 

Asiaa voi kommentoida!

OSK Lumimuutos ja hankkeen ohjausryhmä antavat mahdollisuuden esittää ylläolevasta mielipiteitä osoitteeseen

tiedotus at lumi.fi

Seuraavassa kyläinfossa elokuun toisella viikolla vahvistetaan päätös kohteesta.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.