Osuuskunta Lumimuutos tukee Mekrijärven Sissolan kunnossapitoa

Sissola (Museovirasto)

Osuuskunta Lumimuutos ja Sissosten Sukuseura ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Osuuskunta Lumimuutos tukee Mekrijärven Sissolan pihapiirin ja rakennusten kunnossapitoa ja sitä kautta turvaa kulttuuriperinnön säilymistä tuleville sukupolville.

Sissola on ainoa Suomessa alkuperäisellä paikallaan säilynyt runonlaulajan pihapiiri. Simana Sissosen rakensi Sissolan pirtin 1800-luvun alussa. Häntä pidetään yhtenä parhaista runonlaulajista.

Ilomantsin kunta osti pirtin valtiolta 2016 ja lahjoitti sen edelleen Sissosten sukuseuralle. Sukuseura käynnisti välittömästi kriittiset korjaukset ja uusi rakennusten pärekatot Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön ja Vaara-Karjalan Leader ry:n tuella. Sissola on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi.

Osuuskunta Lumimuutoksen puheenjohtaja Tero Mustonen sanoo, että Sissolassa toteutettava yhteistyö sopii hyvin Koitajoki-ohjelman ytimeen, koska Megrijärvi ja sen alue on joen ydinseutua. Sissolan tuki on ensiarvoisen tärkeää.

Sissosten sukuseuran puheenjohtaja Jaakko Hamunen kiittelee Osuuskunta Lumimuutosta ympäristöasioiden edistämisestä ja sanoo sopimuksen ja sen myötä saatavan tuen olevan aivan korvaamaton apu Sissolan pihapiirin ja rakennuskannan säilymisessä tuleville sukupolville.

Osuuskunta Lumimuutos on voittoa tavoittelematon pohjoiskarjalainen osuuskunta, joka työskentelee Koitajoen kulttuuriperinnön ja luonnonhoidon edistämiseksi. Sissosten Sukuseura ry:n tarkoitus on muun muassa selvittää suvun vaiheita ja historiaa sekä vaalia Simana Sissosen suvun perinteitä.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.