Sevettijärven ”Kunnanniemen” eroosiontorjunta keväällä 2023

terveystalo1

OSK Lumimuutos toteuttaa Metsähallituksen, ELY-keskuksen, Inarin kunnan ja muiden viranomaisten luvittamaa Sevettijärven kunnostushanketta. Keväällä 2023 viedään läpi eroosiontorjuntatyöt Kunnanniemessä. 

Helmikuussa käydään läpi yksityiskohdat paikallisesti, ja maaliskuun aikana eroosiontorjuntamateriaali tuodaan paikalle eroosiopisteille. Lisäksi reittiä aurataan aktiviisesti. Tuolloin alueella liikutaan kartan mukaisesti kuorma-autoilla. Maaliskuussa kaivuri maisemoi ja keskittää eroosiontorjuntamateriaalit penkkoja vasten, näin minimoidaan maisemahaittaa.

Varsinainen kaivurityöskentely viedään läpi alhaisen veden aikaan, jolloin torjuntamateriaali asetellaan lopullisesti paikalleen. Tavoitteena on, että työvaihe on valmis syyskuussa. Tämän jälkeen tarkastellaan vuoden 2024 aikana tehtävät muut eroosiontorjuntatyöt ympäri järveä.

Sevettijärven Kouluniemen kuormakartta 2023

Hanketta osarahoittavat OSK Lumimuutos ja Inarin kunta. Hanke on saanut pitkän hakuajan jälkeen luvituksen viranomaisilta ja käynnistyi elokuussa 2022. Hanke päättynee 2024. Hankkeessa käytetään aina, kun mahdollista, Sevettijärvellä sijaitsevien yrittäjien palveluita ja kokonaisuudessaan Inarin kunnan alueella olevia toimijoita palveluntarjoajina. Valinnat perustuvat kilpailutuksiin. Koko hankkeen taloudellinen hyöty jää Inarin kunnan alueelle.

Hanke järjestää kyläinfotilaisuuksia Sevettijärvellä vuoden aikana. Alustava aikataulu (tarkista lähempänä. muutokset mahdollisia) tilaisuuksille on

  • Perjantai 24.2.2023
  • Torstaina 30.3.2023
  • Kesäkuussa 2023
  • Lokakuun ensimmäisellä viikolla 2023

Hanke tiedottaa aktiivisesti, ja sanaa saa levittää.

Hankkeesta voi lausua mielipiteitä 15.2.2023 asti osoitteeseen tiedotus at lumi.fi

Hankkeen ohjaustoimissa on edustettuna Kolttasaamelaisten kyläkokous ja luottamusmies, tutkijoiden edustajia, ennallistamisammattilaisia, sekä Inarin kunnan ja valtion edustajia.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.