Sevettijärven kunnostushanke 1: Tiedotustilaisuus 17.8.2022

martin2Tervetuloa Sevettijärven koululle kello 17.00 kuulemaan Sevettijärven kunnostushanke 1-uutisia. Sevettijärveä on vaivannut jo vuosia monenlaiset ekologiset muutokset, erityisesti voimakas rantaeroosio. 

OSK Lumimuutos ennallisti 2017-21 kolttasaamelaisten kanssa Vainosjoen ja Kirakkakosken. Vuonna 2017 valmistui Sevettijärven kunnostussuunnitelma, johon lähdettiin hakemaan viranomaisluvitusta 2018-2022. Nyt ELY-keskus, Metsähallitus, Inarin kunta ja muut tahot ovat luvittaneet Sevettijärven kunnostushanke 1-vaiheen.

Hankkeessa kahdella kaudella pyritään ennallistamaan vesistöjä takaisin kohti luonnontilaa ja torjumaan eroosiota koko järven alueella.

Hankkeen ohjausryhmää johtaa kolttasaamelaisten luottamusmies Veikko Feodoroff. Hanketta rahoittavat Inarin kunta, OSK Lumimuutos ja muut rahoittajat. Hankkeen vastuullinen vetäjä on dosentti Tero Mustonen.

Ohjelma 17.8.2022:

Kello 17.00 Ovet auki

Sevetin koulun oppilaskunta tarjoilee kahvitusta ja pullaa

N. 17.20 OSK Lumimuutoksen edustajat esittelevät hankkeen taustaa, toimia ja yksityiskohtia

17-45 –> vapaata keskustelua, kysymyksiä, kommentointia

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.