Kuivasjärvelle pohjoisten valuma-alueiden ennallistamisrahoitus

Louhineva Kuivasjärven pohjoispuolella talvella.

Louhineva Kuivasjärven pohjoispuolella talvella.

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on myöntänyt avustusta 25 850,00 euroa valtion talousarvion momenteilta 421351061 (Vesien- ja ympäristönhoidon edistäminen), 38057623 (Vesiensuojelun tehostamisohjelma).

Marraskuussa 2021 Pro Kuivasjärvi ry: n hallitus päätti pyrkiä hakemaan vesiensuojeluhanketta vuodelle 2022, jossa käynnistettäisiin akuuteimmat pohjoisten valuma-alueiden ennallistamiset, vaikka on selvää, että ongelmien kokoluokan vuoksi kaikkea ei saada vuodessa kuntoon. Hanke puuttuu kuitenkin akuuteimpiin (kiintoaines)ongelmiin ja aloittaa ennallistamisen.

Hyväksyttävät kokonaiskustannukset hankkeen toteutusaikana ovat enintään 47 000,00 euroa. Kokonaiskustannuksiin hyväksyttävät toimenpiteet ovat:

vesiensuojelutoimenpiteiden suunnitteluun ja toteutukseen liittyvät toimenpiteet Kuivasjärven pohjoisilla valuma-alueilla.

Omarahoitusosuus tulee Elpyvä maisema-ennallistamisohjelmasta.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.