1139 hehtaaria uusia suojelualueita Elpyvä maisema -ohjelmaan

Kallansuo

Kallansuo

Tänään Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja OSK Lumimuutos ovat sopineet yhteensä 1139 hehtaarin kokonaisuudesta, jolla suojellaan ohjelmassa mukana olevia metsiä, soita ja kriittisen tärkeitä elinympäristöjä.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja OSK Lumimuutos ovat sopineet, että Elpyvä maisema -ohjelman omistamia soita, metsiä ja elinympäristöjä suojellaan pysyvästi. Yhteensä kokonaisuudessaan kyseessä on 1139 hehtaarin kokonaisuus (mukana Kivisuon kokonaisrauhoitus). Tarkemmin todeten kohteet ovat

  1. Kallansuo, Pudasjärvi (130 ha)
  2. Pitämisuo, Pudasjärvi (77 ha)
  3. Onkineva, Kärsämäki (250 ha)
  4. Kivisuon laajennus, Muhos (kokonaisuudessaan 682 ha)

OSK Lumimuutos jatkaa alueiden omistajana. Luonnonsuojelualueille kohdistetaan edelleen ennallistamistoimia sekä niillä säilyy oikeus metsästää, jokamiehen oikeudet.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.