Errata: Korjaus Luontopaneelin raporttiin

Tänään julkaistiin Suomen Luontopaneelin arvio soiden ennallistamisesta, jossa mainitaan OSK Lumimuutoksen Landscape Rewilding -ohjelma. 

Raportti toteaa: ”Sekä Hiilipörssi että erityisesti Lumimuutos ovat taloudellisesti mitattuna jo miljoonaluokan toimijoita. Hiilipörssin rahoitus perustuu pitkälti yksityisten kompensaatio- palveluiden ostoihin, ja Lumimuutos on saanut huomattavaa rahoitusta esimerkiksi Euroopan investointi- pankilta (EIB) Euroopan-laajuisen Rewilding Europe -järjestön kautta. Lisäksi Lumimuutoksen ennallistamis- töitä ovat kompensaatiomielessä rahoittaneet yhtiöt ja säätiöt kuten Finnair Oyj, Koneen säätiö ja Nesslingin säätiö (tiedot haettu Lumimuutos-osuuskunnan verkkosivuilta).”

Raportin tiedoista poiketen haluamme todeta, että:

OSK Lumimuutos luotsaa luonnonsuojelu- ja ennallistamisohjelmaa Landscape Rewilding. Ohjelma luonnonsuojelee ja ennallistaa metsiä, soita, jokia, järviä ja kosteikkoja. Saamme toimintaamme lahjoituksia ja apurahoja sääntöjemme mukaan, mutta emme tarjoa minkäänlaisia kompensaatio- tai hiilikrediittipalveluita tukijoille, yrityksille tai ohjelman kautta. Olemme täysin voittoatavoittelematon ja toiminnan periaatteet ovat ennallistaminen, luonnonsuojelu ja paikallisyhteisöiden tukeminen. Toimistamme saa lisätietoja ottamalla yhteyttä.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.