Uusi tiedeartikkeli vahvistaa Linnunsuon ja rewilding-alueiden hyödyt luonnolle

Varpushaukka linnunsuolla. Antoine Scherer

Varpushaukka linnunsuolla. Antoine Scherer

Uusi vertaisarvioitu artikkeli Polar Science -lehdessä käsittelee Kontiolahden Linnunsuon roolia ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden kannalta. Se pohjautuu viiden seurantavuoden tuloksiin, jossa seurattiin liroa ja jouhisorsaa avainlajeina. Artikkeli vahvistaa, että ennallistetut, laajat kosteikkoalueet ovat merkittäviä monimuotoisuuden turvaajia erityisesti sellaisilla alueilla, jossa maankäyttö

Liro Linnunsuolla. Antoine Scherer

Liro Linnunsuolla. Antoine Scherer

on voimakasta ja tiheää. Ne tarjoavat myös valuma-alueille ja ilmastonmuutoksen paikallisvaikutuksiin korjaavia liikkeitä. Linnunsuolta on tavattu jo yli 190 lintulajia ja siitä on tullut merkittävä retkeilyalue. Artikkelissa myös vahvistetaan, että tämänkaltaisten rewilding- ja ennallistamisalueiden yhteishallinta mahdollistaa kestävän metsästyksen ja muut alueiden käytöt.

Linnunsuon on Suomen ensimmäinen rewilding-alue, ja osa OSK Lumimuutoksen luotsaamaa Landscape Rewilding -ennallistamisohjelmaa.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.