OSK Lumimuutos neuvotteli yhteistyöstä Ahvenanmaan maakunnassa

Kastelholman linna

Kastelholman linna

Syyskuun lopussa OSK Lumimuutoksen delegaatio vieraili Ahvenanmaalla. Ohjelmassa oli pyydetty puheenvuoro Coast4Us -seminaarissa, mediaesiintymisiä ja yhteistyötapaamisia.

Rannikkoa koillis-Ahvenanmaalla

Rannikkoa koillis-Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan sijainti Itämeren kannalta keskiössä on nostanut paikallisen tiedon roolia esiin ympäristömuutosten seurannassa ja niitä ratkottaessa. Esimerkiksi Ahvenanmaan saariston glo- ja flada- järvet ovat tärkeitä kalojen kutualueita, jotka ovat osittain rehevöityneet ja umpeenkasvaneet. Kutualueiden ennallistamisella voidaan edistää kalojen mahdollisuuksia palata vanhoille lisääntymisalueilleen.

Getan vuoren metsää

Getan vuoren metsää

OSK Lumimuutos ja maakuntahallinto keskustelivat ammattikalastuksen kehittämisestä, paikallisen tiedon mukaanottamisesta seurantatyössä ja rewilding- eli ennallistamistoimista maakunnan alueella. Lisäksi annoimme haastattelun Ahvenanmaan radiolle, jonka voi kuunnella ruotsiksi täältä.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.