Jukajoki –hankkeelle ja elokuvalle huomiota ja maailmalla ja Suomessa, YLE raportoi Puruvedeltä

official selection laurelsItä-Suomen suurimpiin kuuluva Jukajoen kunnostushanke on saanut merkittävän uuden kansainvälisen tunnustuksen. Se on yksi kahdeksasta semifinalistista ’maailman paras jokihanke’ –palkinnon saralla. Huomionosoituksen jakaa australialainen Kansainvälinen jokisäätiö. Kyseessä on isoin jokiin liittyvä kansainvälinen huomio maailmalla. Jukajoki –elokuva on finalistina Vaasan luontoelokuva –festivaaleilla. YLE raportoi uudesta Puruvesi -videosta ja -elokuvasta.

Maailmanlaajuisessa haussa 2016 oli kymmeniä ehdokkaita ympäri maailmaa. Vaikka palkinto tuskin osuukaan Pohjois-Karjalaan, tänä vuonna Jukajoki -hanke kilpaili Yhdysvaltojen Niagara –joen ja Espanjassa sijaitsevan Segura –vesistökunnostuksen kanssa.

Näiden hankkeiden budjetit ovat yli 500 miljoonaa euroa, joten itäsuomalainen hanke oli todella kovassa seurassa. Raati kiittelee hankkeen syvyyttä ja laajuutta sekä paikallisten asukkaiden mukaanottamista. Jukajoen kunnostushankkeen vastuullinen vetäjä, Selkien kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tero Mustonen on finalistina ehdolla ’vuoden globaaliksi jokikunnostajaksi’ 2016 samassa gaalassa, joka järjestetään syyskuussa Intiassa. Tämä palkinto ratkeaa paikan päällä.

Myös Jukajoki –elokuva, amerikkalaisen PrettyGoodProductions –tuotantoyhtiön dokumentti kunnostushankkeesta, on saanut huomiota. Se on Vaasan luontoelokuva –festivaalien, ’Wildlife Vaasa’: n finalistielokuva. Kaiken kaikkiaan finaalipaikasta kisasi yli 900 elokuvaa. Festivaalit ovat syys-lokakuun vaihteessa. Jukajoella ja –järvellä kunnostustoimet etenevät aikataulussaan ja kaivurityötä pohjapatojen ja muiden rakenteiden rakentamiseksi jatketaan viikoittain.

vanhanuotta2YLE puolestaan raportoi aiemmin julkaistusta Puruvesi -videosta, täällä.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.