Amerikkalainen dokumenttielokuvaryhmä saapuu Selkielle

Jukajoki purkaa Pielisjokeen Pitkärannan pohjoispuolella. Kuva: Matti Pihlatie.

Jukajoki purkaa Pielisjokeen Pitkärannan pohjoispuolella. Kuva: Matti Pihlatie.

Amerikkalainen dokumenttielokuvaryhmä Pretty Good Productions –tuotantoyhtiöstä saapuu perjantaina Kontiolahden Selkielle.

Yhtiö aloittaa kuvaukset, jotka kestävät noin vuoden, muutaman viikon jaksoissa. Dokumenttiryhmä tekee ”Our place on Earth” – nimistä elokuvaa, jossa on maailmalta muitakin luonto- ja perinnekohteita mukana, esimerkiksi Karibianmereltä.

Selkien kuvauksien odotetaan painottuvan Jukajoen kunnostuksen ympärille.

Jukajoen valuma-alueen kunnostushanke on suurin Itä-Suomessa lajissaan, ja on kerännyt viime aikoina kansallista ja kansainvälistä huomiota perinnetiedon ja tieteen innovatiivisesta yhdistämisestä. Muun muassa heinäkuussa YK antoi hankkeelle tunnustusta.

Jukajoen Linnunsuon kosteikko, jonka VAPO rakensi, on muodostunut Suomen kahlaajalintujen ykköskohteeksi – se onkin ehdolla vuoden kosteikoksi Euroopassa 2015. Samoin Selkien ja Alavin kylävetoinen vesiensuojelumalli on noteerattu esimerkiksi Foreign Policy –lehdessä USAssa.

Dokumenttielokuvaryhmä haastattelee metsästäjiä, kalastajia, kyläläisiä, virkamiehiä, tutkijoita ja retkeilijöitä Selkiellä, sekä kuvaa perinnemaisemia ja metsäluontoa muun muassa Metsähallituksen omistamalla alueella Havukkavaarassa.

Kategoria(t): Toiminta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.